Sommertur til Island

Jeg kjøpte Islandtur til min far i julegave. I juli tok vi turen med Norwegian, som i år startet direktefly fra Bergen. Har lenge hatt ønske om en tur til Island, og når det går direktefly, er det ikke noe å lure på.

Flybussen kjører innom de fleste hotell i Reykjavik

Når man er på Island er det to måter å gjøre det på, enten bo i Reykjavik, eller å reise rundt. Overnatting i Reykjavik er ganske dyrt. Vi valgte å bo i en leilighet, istedenfor to singlerom. Det ble et par hundrelapper dyrere på denne måten, men mye mer komfortabelt. Leiligheten vi hadde var helt ny, og hadde både to soverom og to bad, samt stue og kjøkken. Totalt var det vel ca. 130 kvadrat, og kostet 2500 kroner for døgnet.

Alternativet er gjestehus rundt omkring på øyen, eller telt. Traff veldig mange haikere. Vi leide bil, ikke helt billig det heller.ser_9935

Den første morgenen, dro vi på hvalsafari. Nærkontakt med ville delfiner og tre hvalsorter, må vel kalles suksess. Været var ok også. Så regntøy, lue og votter fikk ligge i sekken på hele turen.

Den første dagen med bil, tok vi the golden circle, hvor man er innom flere av de største attraksjonene. Geysir, foss og en gammel vulkan var høydepunktene den dagen. Vi var også innom den blå lagunen. Siden vi kom dit ganske seint på dagen, tok vi bare en besøksbillett, før vi tok middag i restauranten der.

Den andre dagen reiste vi til sydspissen av Island, og fikk med oss flere fosser og nærkontakt med lundefugl. Naturen på denne turen er slik som man ser få andre steder. Tydelige spor etter istid, og med svart strand. Spesielt portrettbilder av Lundefugl i vill natur var et høydepunkt.

Den siste dagen tok vi litt sightseeing i Reykjavik før avreise til flyplassen.

Island skal jeg absolutt tilbake til. Da med bedre tid og en rundreise rundt øyen. Kan anbefales på det varmeste. Prismessig er det mye likt Norge, men er billigere å gå ut for å spise. I forhold til folketallet i Reykjavik er det enormt med spiseplasser der oppe.